Затриманому працівнику Кабміну оголосили підозру

Затриманому працівнику Кабміну оголосили підозру

Відео
Укрінформ
Затриманому напередодні працівнику Кабінету міністрів Станіславу Єжову оголосили підозру.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Затриманому оголошено про підозру в скоєнні злочину", - йдеться у повідомленні.

Слідчі СБУ готують звернення до слідчого судді з клопотанням про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як нагадали в прес-центрі, співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб країни-агресора.

Правоохоронці встановили, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час довготривалого закордонного відрядження. Оперативники СБУ задокументували, що посадовець за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв’язку.

Читайте також: Гройсман прокоментував затримання російського агента у Кабміні

За сприяння керівництва українського уряду агента російських спецслужб співробітники СБУ затримали на робочому місці.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, тривають першочергові процесуальні дії, зокрема обшуки за місцями роботи та проживання чиновника.

Як повідомив заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков на youtube-каналі Служби, завербований чиновник збирав службову інформацію Кабінету міністрів України, зокрема, щодо зарубіжних поїздок і переговорів Прем'єр-міністра України, яку потім з використанням електронної пошти передав представникам російської спецслужби.

За словами Маякова, 20 грудня діяльність вказаного громадянина припинено, 21 грудня йому оголошено підозру у вчиненні державної зради, а саме - діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду обороноздатності, територіальній цілісності, недоторканності, інформаційній безпеці держави у формі сприяння РФ у проведенні підривної діяльності проти України.

Як сказав представник СБУ, ця форма державної зради, на відміну від шпигунства, не передбачає, щоб відомості, які передаються іноземним спецслужбам, обов'язково становили державну таємницю.

Читайте також: Геращенко розкрив подробиці про завербованого РФ чиновника Кабміну

Як повідомляв Укрінформ, член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко стверджує, що завербований спецслужбами РФ працівник Кабінету міністрів Станіслав Єжов працював на Росію щонайменше два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-