МЗС Британії: вихід росіян із СЦКК може підірвати Мінський процес

МЗС Британії: вихід росіян із СЦКК може підірвати Мінський процес

Укрінформ
МЗС Великої Британії висловило занепокоєння виходом Росії зі Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК), оскільки це може підірвати Мінський мирний процес.

Про це повідомляється на сайті британського міністерства.

"Це рішення може суттєво підірвати Мінський мирний процес, в якому СЦКК має особливу роль", - йдеться у повідомленні.

У заяві наголошується, що вихід Росії з СЦКК "ставить під сумнів їх прихильність до тривалого припинення вогню на сході України та безпеки і охорони Спеціальної місії зі спостереження ОБСЄ".

Зазначається, що це також підвищує ризик екологічної катастрофи на Донбасі, враховуючи роль СЦКК у сприянні ремонту критичної цивільної інфраструктури, такої як Донецька водна фільтрувальна станція, в якій знаходяться великі обсяги газоподібного хлору.

Також Британія закликає всі сторони "робити все можливе для полегшення гуманітарних страждань та встановлення міцного миру".

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня МЗС Росії заявило, що російські представники СЦКК залишать Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

Читайте також: Вихід Росії із СЦКК мають "оцінити" у Нормандському форматі - Турчинов

У МЗС України назвали вихід Росії із СЦКК провокацією, яка істотно підриває Мінські домовленості, та прагненням РФ зняти з себе будь-яку відповідальність як сторони конфлікту за наслідки збройної агресії проти нашої держави.

В українській розвідці також заявили, що через заяву Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів із СЦКК бойовики можуть вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення в районі проведення АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-