На зимовій сесії ПАРЄ розглянуть гуманітарні наслідки російської агресії на Донбасі

На зимовій сесії ПАРЄ розглянуть гуманітарні наслідки російської агресії на Донбасі

Укрінформ
На зимовій сесії ПАРЄ, яка відбудеться у Страсбурзі з 22 по 26 січня, буде розглянуте питання гуманітарних наслідків російської агресії проти України.

Також під час зимової сесії буде обрано президента ПАРЄ, нового Комісара з прав людини, суддю Європейського суду з прав людини від Іспанії, йдеться у порядку денному сесії, передає кореспондент Укрінформу.

"Перед ПАРЄ виступатимуть кронпринцеса Данії, міністр закордонних справ Данії в якості головуючого у Комітеті міністрів Ради Європи, президент Вірменії, прем'єр-міністр Данії та президент Австрії", - повідомили у ПАРЄ.

Також вказується, що порядок денний сесії включатиме доповідь Моніторингового комітету по Боснії та Герцеговині, періодичний огляд цього комітету по Естонії, Греції, Угорщині та Ірландії, розгляд питань захисту регіональних мов та мов меншин, гуманітарні наслідки війни в Україні.

Генеральний секретар Ради Європи виступить перед Асамблеєю, Комісар з прав людини представить свій останній річний звіт про діяльність на 2017 рік.

У ПАРЄ в січні направлено три запити на дебати за такими темами: два з них стосуються ізраїльсько-палестинського мирного процесу та ролі Ради Європи в ньому, а третій - зростання антисемітизму, ісламофобії та ксенофобії в Європі.

Читайте також: Заборона голосу в ПАРЄ є логічним наслідком порушень Росією законів - FT

Як відомо, вчора Financial Times у статті колишнього керівника підрозділу в Європейській комісії Віллема Альдершоффа та почесного професора Брюссельського вільного університету Мішель Уелбрук, йшлося про те, що відсутність права голосу в Росії у ПАРЄ – логічний наслідок порушень нею законів, зокрема агресії проти України, а лобіювання генсеком РЄ Турбйорном Ягландом повернення РФ через неможливість звернення росіян до ЄСПЛ не має підстав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-