Волкер планує зустрітися з Сурковим у січні

Волкер планує зустрітися з Сурковим у січні

Укрінформ
Спеціальний представник США у переговорах з питань України Курт Волкер розраховує зустрітися з помічником президента РФ Владиславом Сурковим наступного місяця для проведення наступного раунду переговорів щодо ситуації на сході України.

Про це він повідомив журналістам у вівторок після виступу в аналітичному центрі "Атлантична рада" у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, ми маємо підтримувати канали для діалогу відкритими", - зауважив Волкер.

Він сказав, що очікує зустрітися з Сурковим "у липні", однак пізніше його помічник уточнив, що спецпредставник мав на увазі січень.

Водночас Волкер зазначив, що місце наступної зустрічі ще не визначено.

Коментуючи свою позицію в контексті переговорів, спецпредставник США зауважив: "Ми створили вигідну та міцну миротворчу пропозицію, яку обговорили з росіянами. Це могло би стати одним із шляхів для просування вперед".

Читайте також: Миротворців ООН на Донбасі без згоди РФ не буде - Волкер

Якщо ж ситуація розвиватиметься іншим шляхом, то, за словами Волкера, "це мають бути пропозиції про те, як встановити мир, як добитися стабільного відведення російських військ та провести справжню реінтеграцію українських територій, реалізувати український суверенітет та забезпечити безпеку для всіх українських громадян".

Спецпредставник США підкреслив, що, зі свого боку, також відкритий для обговорень цих питань.

Як повідомлялося, остання зустріч Волкера із Сурковим відбулася 13 листопада у Белграді. Тоді спецпредставник США назвав цю зустріч "кроком назад".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-