Київ зможе отримати членство в НАТО і з окупованими територіями - РНБО

Київ зможе отримати членство в НАТО і з окупованими територіями - РНБО

Укрінформ
Київ зможе отримати членство в НАТО навіть за наявності окупованих територій, якщо країни Альянсу визнають, що приєднання України посилить його безпеку.

Таку думку висловив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко під час круглого столу "Україна - НАТО. Рік зближення та інтеграції. Плани, очікування та підсумки взаємодії" в Укрінформі.

Зокрема, відповідаючи на за питання, чи можливе отримання Україною ПДЧ за умови, що держава матиме тимчасово окуповані території, Литвиненко сказав: "Поговорімо відверто: якщо буде політичне рішення, якщо в столицях Альянсу визнають, що вступ України в НАТО додасть безпеки в НАТО - це рішення буде".

Він додав, що ПДЧ є лише одним з форматів наближення України до НАТО. "Нам потрібен вступ у НАТО. Буде він називатися, цей план наближення, ПДЧ, чи буде він реалізовуватися через Річну національна програму, чи буде реалізовуватися як завгодно - нам потрібен результат",  - сказав заступник глави РНБО. 

Читайте також: НАТО ніколи не визнає анексію Криму - глава представництва Альянсу в Україні

У цьому зв'язку він наголосив, що інтеграція в НАТО, передусім, залежить від самої України. Зокрема, йдеться про досягнення взаємосумісності армій, посилення наших Збройних сил, реформування сектору безпеки і оборони, економічний розвиток, політичну реформу.

Голова представництва НАТО в Україні - директор Офісу зв'язку Александер Вінніков, говорячи про те, чи можливе членство України в НАТО за умови, що країна продовжуватиме мати тимчасово окуповані території, наголосив: "Пан Литвиненко сказав дуже добре. Зараз фокус - на реформах. Це має бути пріоритетом для України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-