Вихід Росії з СЦКК напередодні свят викликає занепокоєння - польський експерт

Вихід Росії з СЦКК напередодні свят викликає занепокоєння - польський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Припинення участі російських представників у СЦКК напередодні Різдвяних свят викликає занепокоєння. Утім, практика останніх років показала, що українська армія добре підготовлена до провокацій проросійських бойовиків.

На цьому в коментарі Укрінформу наголосив екс-міністр національної оборони Польщі, голова виконавчої ради Євроатлантичного товариства Польщі Януш Онишкевич. 

"Такого роду дії напередодні Різдвяних свят несуть із собою певну загрозу, оскільки добре відомо, що в цей період готовність до ведення бойових дій знижується", - підкреслив Онишкевич.

Експерт навів аналогії з арабо-ізраїльським конфліктом, коли Сирія та Єгипет напередодні єврейського свята Йом-Кіпур (день спокути) в 1973 році атакували Ізраїль.

Екс-міністр оборони зауважив, що Росія на сьогодні не має жодних підстав іти на збройну ескалацію з Україною. На його переконання, Росія буде вдвічі обережнішою, оскільки "під час попередніх спроб загострення ситуації українські війська діяли дуже справно".

Онишкевич вважає, що довіра до Росії на міжнародній арені є "дуже низькою", а тому навряд чи хтось на Заході віритиме у "добрі наміри" Москви стосовно її можливих миротворчих пропозицій по Донбасу, зокрема у контексті введення миротворчої місії ООН на окупованих територіях.

Читайте також: Вихід росіян із СЦКК: Київ обурений односторонніми діями Москви

"На сьогодні ще зарано робити якісь остаточні висновки, потрібно почекати ще декілька днів і подивитися як розвиватиметься ситуація. Водночас, потрібно бути обережними, зберегти пильність, оскільки період прийняття росіянами цього рішення може викликати певне занепокоєння”, - констатував голова виконавчої ради Євроатлантичного товариства Польщі.

Як поінформувало в понеділок МЗС Росії, російські представники СЦКК залишать Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-