Польський експерт: вивід офіцерів із СЦКК - початок

Польський експерт: вивід офіцерів із СЦКК - початок "гри Росії"

Ексклюзив
Укрінформ
Виведення російських офіцерів із СЦКК може свідчити про плани Кремля почати збройні дії, аби спровокувати українську армію до наступу у відповідь на позиції "Л/ДНР".

Згодом це може бути використано на міжнародній арені, аби показати неспроможність ОБСЄ до моніторингу в нинішніх умовах і подальших спроб Москви проштовхнути в Раді Безпеки ООН вигідну їй версію введення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив польський експерт, колишній командувач Сухопутних військ Польщі і екс-заступник міністра національної оборони РП Вальдемар Скшипчак. 

"Мені здається, що росіяни своїми діями намагатимуться спровокувати Київ на дії у відповідь й активізацію Україною наступальних дій. Адже Москва повинна мати аргументи для того, щоб проштовхнути свою позицію по "блакитних шоломах" в Радбезі ООН", - заявив Cкшипчак.

Він додав, що російських офіцерів можуть вивести з СЦКК для їхньої ж фізичної безпеки у випадку наступу проросійських бойовиків чи різкого зростання провокацій проти українських військ.

За словами польського генерала, найкраще для Москви зараз було б показати Україну "агресором" в їхньому розумінні проти так званих "республік".

"Україна вводить війська в "ДНР" та "ЛНР", а Росія тим часом проштовхує в Раді Безпеки ООН свою версію миротворчої місії", - наголосив експерт.

Читайте також: Путін розширює поле для масштабнішої атаки на Україну - Кравчук

Водночас Росія намагатиметься показати, що СММ ОБСЄ на Донбасі вже неефективна і її потрібно змінити чимось новим.

На його думку, в Радбезі ООН Росія може схилити на свою сторону Китай.

Скшипчак резюмував, що вивід російських офіцерів з СЦКК можна вважати початком "гри Росії" заради досягнення кількох цілей - показати Україну у поганому світлі, а ОБСЄ безпорадною у даних умовах заради проштовхування свого сценарію розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Як поінформувало в понеділок МЗС Росії, російські представники СЦКК залишать Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-