Геращенко - Раді: Не можна просто

Геращенко - Раді: Не можна просто "не помітити" сутичок біля Жовтневого палацу

Укрінформ
Верховна Рада має консолідовано засудити події за фактом штурму Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац) у неділю, 17 грудня.

Про це на засіданні Погоджувальної ради наголосила перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це несправедливо, якщо ми з вами робимо вигляд, що не помічаємо тих подій, які відбулися у неділю, коли під загрозу були поставлені життя і здоров'я простих громадян України через по-суті терористичні дії, в тому числі і народних депутатів України та інших так званих політиків, поблизу Жовтневого палацу. Я вважаю, що це та ситуація, яка потребує консолідованої заяви політичної від Верховної Ради України, що ми це засуджуємо», - підкреслила перший віце-спікер.

Читайте також: Штурм Жовтневого: відкрили три справи, в лікарні - 32 правоохоронці

Як повідомляв Укрінформ, прихильники "Руху нових сил", очолюваного Міхеїлом Саакашвілі, провели у неділю так зване віче, після чого намагалися штурмувати Міжнародний центр культури і мистецтв. Саакашвілі заявив про плани організувати штаб у приміщенні Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац), який слугував штабом під час Революції Гідності. 

Під час штурму в приміщенні МЦКМ знаходилося до тисячі людей, в тому числі діти.

Пізніше Саакашвілі розповів, що нібито мав плани взяти в оренду дві кімнати в МЦКМ, але "відбулися провокації".

Поліція порушила кримінальне провадження за фактом штурму Міжнародного центру культури і мистецтв прибічниками Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-