Захід очікує роботи антикорупційників без

Захід очікує роботи антикорупційників без "відкату" назад і саботажу - Геращенко

Укрінформ
Західні партнери очікують системної, незаангажованої роботи всіх структур в Україні, а насамперед антикорупційних органів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко за результатами зустрічей у Вашингтоні.

«Щодо кадрової політики, то це внутрішнє питання України. Відставки, призначення - це справа самих українців. Але, натомість, західні партнери очікують системної, незалежної, незаангажованої і повноцінної роботи всіх структур, в першу чергу мова йде про антикорупційні органи. Тут не може бути «відкату» назад і саботажу», - зазначила перший віце-спікер.

Вона підкреслила, що вважає такий підхід обгрунтованим, оскільки реформи потрібно робити «не для США чи ЄС, не заради технічної і фінансової підтримки, а заради країни».

Читайте також: МВФ назвав п'ять "сходинок" до наступного траншу Україні

Водноча Геращенко звернула увагу на те, що у західних партнерів викликають занепокоєння темп реформ і певні внутрішні процеси в Україні.

«І тут наші партнери очікують відповідальності вже від України, виконання свого домашнього завдання. Тут нам не вдасться пропетляти, якщо не хочемо втратити довіру наших партнерів», - зазначила перший віце-спікер.

При цьому вона наголосила, що «ніхто не змішує докупи допомогу в безпековому секторі і допомогу в проведенні реформ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-