У Раді Європи закликали Росію припинити фінансування бойовиків

У Раді Європи закликали Росію припинити фінансування бойовиків "Л/ДНР"

Укрінформ
Комітет з міграції Ради Європи закликав російську владу припинити всю фінансову та військову підтримку нелегальних збройних груп у Донецькій та Луганській областях, забезпечити повагу прав людини в Криму та забезпечити безперешкодний доступ до Криму міжнародних організацій.

Про це йдеться у прийнятому у середу комітетом проекті резолюції.

"Ухвалений текст закликає російську владу припинити всю фінансову та військову підтримку нелегальних збройних груп у Донецькій та Луганській областях, забезпечити повагу прав людини та безпеки усіх людей, що проживають у анексованому Криму, та забезпечити безперешкодний доступ до анексованого Криму міжнародних організацій", - вказано у документі.

Проект резолюції був прийнятий на підставі доповіді литовського депутата з фракції Європейської народної партії Егідіуса Варейкіса.

Читайте також: Парубій: Продовження санкцій проти РФ є ключовим виміром міжнародної підтримки України

Комітет також закликав всі держави-члени "використовувати свої спільні політичні зусилля, щоб покласти край цьому конфлікту та стражданням цивільного населення". У документі вказано, що всі сторони конфлікту повинні "звільняти і обмінювати всіх військовополонених та людей, затриманих під час війни", поважати цивільну інфраструктуру та забезпечити захист цивільних осіб та повний доступ до основних послуг.

Комітет також вказав, що українське керівництво має привести Кримінальний кодекс у відповідність до положень міжнародного гуманітарного права, прийняти законодавство про гуманітарні дії з розмінування та переглянути закон про гумдопомогу, аби полегшити процедуру доставки гуманітарної допомоги територіям, що постраждали від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-