Яценюк назвав перемовників з

Яценюк назвав перемовників з "владою" Криму в 2014 році

Укрінформ
Екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що українська влада вела активний діалог з так званим керівництвом Криму у 2014 році, щоб не допустити анексії АРК.

Про це він сказав під час своїх свідчень у суді у справі за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді по суті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми наполягали на діалозі з так званим керівництвом АРК, щоб не допустити анексії Криму. Тоді було проведено надзвичайно багато телефонних дзвінків. Крім цього, позицію української влади можна бачити в офіційних документах РНБО,  датованих 1 березня 2014 року. Відповідно до цих матеріалів є чітка заява Прем'єр-міністра України з приводу політичного діалогу та необхідності розширення відповідних повноважень, якщо в сторони, що представляє АРК, є до цього бажання", - сказав Яценюк.

Читайте також: Яценюк – про анексію Криму: Використали всі методи політичного тиску на РФ

За його словами, переговори уповажені були вести на той час постійний представник Президента України в АРК Сергій Куніцин та народний депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко, оскільки "вони були родом з Криму і добре знали ситуацію".

"Але було дуже багато осіб інших, які брали найактивнішу участь у спробах політичного врегулювання цієї ситуації, яка була не політичною, а військовою інтервенцією", - підкреслив Яценюк. 

Арсеній Яценюк обіймав посаду Прем'єр-міністра України з 27 лютого 2014 року до 14 квітня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-