Климпуш-Цинцадзе каже, що ЄС не вважає мовний закон порушенням

Климпуш-Цинцадзе каже, що ЄС не вважає мовний закон порушенням "асоціації"

Укрінформ
У Євросоюзі не вбачають порушень Україною Угоди про асоціацію через мовну статтю закону про освіту.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе за результатами засідання Ради асоціації Україна-ЄС у п'ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні не йшлося про те, що Україна порушує Угоду про асоціацію. Спільна позиція усіх країн, яка була озвучена високим представником пані Могеріні, полягає у тому, що права національних меншин повинні поважатися», - заявила Климпуш-Цинцадзе.

Вона запевнила, що Україна однозначно це підтримує і забезпечує.

Віце-прем'єр-міністр також наголосила, що українська сторона у повному обсязі виконає рекомендації Венеціанської комісії з цього мовного питання.

Читайте також: Закон про освіту: Венеціанська комісія прийняла аргументи української сторони - МОН

Климпуш-Цинцадзе нагадала, що Україна вже знайшла повну підтримку і порозуміння у питанні імплементації мовної статті закону про освіту з Польщею, Болгарією та Словаччиною. А процес погодження позицій з цього питання з Румунією перебуває на позитивному шляху вирішення.

«Я переконана, що це дає підстави вважати, що й з Угорщиною ми так само знайдемо порозуміння», - заявила Климпуш-Цинцадзе.

У свою чергу, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив українським журналістам, що офіційний Будапешт буде задоволений мовною статтею закону про освіту, якщо це задовольнятиме угорську національну меншину в Україні.

«Україна повинна у повному обсязі імплементувати висновки Венеціанської комісії... Я сподіваюся, що ми зможемо повернутися до добросусідських відносин», - додав угорський міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-