Суд перевірить законність призначення Ситника директором НАБУ

Суд перевірить законність призначення Ситника директором НАБУ

Укрінформ
На розгляді в Окружному адміністративному суді Києва перебуває позов до Державної фіскальної служби України щодо законності призначення Артема Ситника директором НАБУ, зокрема йдеться про спецперевірку його декларації як кандидата на цю посаду.

Про це повідомляє прес-служба суду. 

"До Окружного адміністративного суду м. Києва надійшла справа щодо законності призначення Ситника директором НАБУ", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі пояснили, що Окружний адмінсуд Києва розглядає позов до Державної фіскальної служби щодо спецперевірки декларації Ситника як кандидата на посаду директора Національного антикорупційного бюро. Зазначається, що в попередньому судовому засіданні суд залучив у якості третьої особи Артема Ситника як фізичну особу.

Читайте також: Ситника чекає кримінальна відповідальність – генпрокурор

"Суть позову полягає у тому, що 31 березня 2015 року, у день подання Ситником уточненої декларації, втратив чинність Порядок здійснення логічного та арифметичного контролю декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, затверджений відповідним наказом Мінфіну. Водночас новий Порядок набрав чинності лише з 30 квітня 2015 року. Натомість Ситника було визнано таким, що пройшов спецперевірку, і Указом від 16 квітня 2016 року його призначено директором НАБУ", - уточнили в прес-службі суду.

Там додали, що позивач просить суд визнати дії ДФС неправомірними і зобов’язати їх направити повідомлення про спростування інформації про достовірність відомостей в декларації Ситника за 2014 рік з урахуванням уточненої декларації від 31 березня 2015 року. Також позивач просить зобов’язати ДФС направити до Адміністрації Президента та відповідної комісії повідомлення про спростування інформації щодо достовірності відомостей в декларації Ситника з урахуванням уточнених даних.

При цьому у суді не повідомляють, хто є позивачем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-