Ситника чекає кримінальна відповідальність – генпрокурор

Ситника чекає кримінальна відповідальність – генпрокурор

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко пропонує внести зміни до закону про Національне антикорупційне бюро з тим, щоб дозволити набирати негласних штатних працівників на закритому конкурсі.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді, повідомляє Укрінформ.

"Я закликаю керівників НАБУ до конструктивної співпраці. Пропоную профільним комітетам підкоригувати закон про НАБУ, в якому у відповідній статті сказати, що всі працівники НАБУ, крім негласних штатних працівників, набираються на відкритому конкурсі. Це займе один день комітету і один день парламенту", - зазначив генпрокурор.

Луценко вважає, що НАБУ слід зареєструвати в СБУ усі свої прослуховуючі пристрої та забезпечити обмін інформацією зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою про всі свої оперативно-розшукові дії. При цьому НАБУ має припинити "публічні атаки на законну позицію інших правоохоронних органів".

Читайте також: Луценко назвав заяви Ситника щодо ФБР маніпуляцією

Водночас він заявив, що Ситника чекає кримінальна відповідальність за порушення законодавство.

"Я змушений сказати, що кримінальна відповідальність за вже допущені помилки обов'язково буде. У першу чергу керівника відомства, який, згідно закону, має повноваження і має обов'язок дотримання всіх правил, які він грубо порушив", - резюмував Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-