Євродепутати чекають на консолідацію українських політиків у боротьбі з корупцією

Євродепутати чекають на консолідацію українських політиків у боротьбі з корупцією

Укрінформ
У Європарламенті висловлюють підтримку Президенту України Петру Порошенку, а також директору НАБУ Артему Ситнику в рішучості боротися з корупцією.

Про це йдеться у заяві депутатів Європарламенту Петраса Ауштревічуса (Литва) і Ребекки Гармс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Ми, депутати Європарламенту і групи "Друзі європейської України", хочемо привітати сьогоднішню заяву Президента України Петра Порошенка та його заклик більш рішуче боротися з корупцією", - наголосили європарламентарії.

Читайте також: В Євросоюзі кажуть, що законопроект про контроль НАБУ і САП суперечить безвізу

Депутати висловили повну підтримку діяльності Національного антикорупційного бюро (НАБУ) на чолі з Артемом Ситником.

Вони також висловили переконання, що прискорення створення антикорупційного суду зміцнить антикорупційні зусилля НАБУ.

"Ми також підтримуємо прохання Президента Порошенка до Верховної Ради і очікуємо, що нинішній законопроект про антикорупційний суд буде знятий з порядку денного та буде суттєво переглянутий", - йдеться у заяві.

Депутати зазначили, що очікують на справжню консолідацію і співробітництво державних інституцій та політиків в Україні у реальній боротьбі з корупцією.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня Президент Порошенко на засіданні фракції БПП попросив народних депутатів посприяти відкликанню законопроектів двох парламентаріїв про антикорупційний суд для того, щоб внести на розгляд ВР свій законопроект.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-