В Євросоюзі кажуть, що законопроект про контроль НАБУ і САП суперечить безвізу

В Євросоюзі кажуть, що законопроект про контроль НАБУ і САП суперечить безвізу

Укрінформ
Законопроект № 7362 щодо парламентського контролю за НАБУ і САП суперечить боротьбі України з корупцією, реформам та зобов'язанням Плану дiй з вiзової лiбералiзацiї (ПДВЛ), а тому має бути відхилений.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сторінці Представництва Європейського Союзу у Facebook.

“Законопроект № 7362, який полегшує звільнення директора НАБУ та керівників антикорупційних агентств, суперечить боротьбі України з корупцією, реформам та зобов'язанням ПДВЛ. Законопроект має бути відхилений”, - наголошується в повідомленні.

Підкреслюється, що Україна “повинна посилити, а не послабити антикорупційні інституції”.

Як повідомляв Укрінформ, законопроект № 7362 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю", який підготували народні депутати Артур Герасимов та Максим Бурбак, був зареєстрований у Верховній Раді 6 грудня. Ним пропонується надати Верховній Раді право розглядати питання щодо звільнення керівництва НАБУ, САП та ДБР без проведення аудиту.

Відповідний законопроект згодом включили в порядок денний Верховної Ради. Пізніше народний депутат Мустафа Найєм повідомив, що цей законопроект знято з порядку денного засідання парламенту.

Національне антикорупційне бюро вважає, що у разі ухвалення законопроекту № 7362 буде завдано нищівного удару по незалежності цих органів.

Читайте також: Герасимов пояснив появу законопроекту про контроль за НАБУ і САП

Голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов заявив, що зареєстрував законопроект № 7362, аби розпочати його громадське обговорення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-