Герасимов пояснив появу законопроекту про контроль за НАБУ і САП

Герасимов пояснив появу законопроекту про контроль за НАБУ і САП

Укрінформ
Голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов заявляє, що зареєстрував законопроект № 7362 щодо парламентського контролю за НАБУ і САП, аби розпочати його громадське обговорення.

Про це він сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Герасимова, українці звикли посилатися на міжнародний досвід, але "коли починаються проблеми, ніде у світі парламент не може стояти осторонь".

"Від генпрокурора з трибуни Верховної Ради ми почули, як порушується закон окремими правоохоронними органами. Тому я поставив свій підпис під законопроектом № 7362 про парламентський контроль у системі верховенства права. Надчуттєві, надважливі законопроекти не приймаються в сесійній залі без широкого обговорення з громадськістю, експертами та народними депутатами. Вже сьогодні ми розпочали таке обговорення", - заявив Герасимов.

При цьому він зазначив, що не йдеться про жодні прізвища чи назви організацій.

Читайте також: Євродепутат Гармс про події з НАБУ: Почуваюся "чужинцем" від новин з України

Разом з тим Герасимов зазначив, що народні депутати мають можливість внести альтернативні законопроекти протягом чотирнадцяти днів.

Керівник фракції БПП також повідомив, що парламент планує викликати для пояснень керівників НАБУ та САП, коли вони повернуться з відрядження зі США, та зазначив, що не розуміє, чому вони не приїхали раніше.

Як повідомляв Укрінформ, законопроект № 7362 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю", який підготували народні депутати Артур Герасимов та Максим Бурбак, був зареєстрований у Верховній Раді 6 грудня. Ним пропонується надати Верховній Раді право розглядати питання щодо звільнення керівництва НАБУ, САП та ДБР без проведення аудиту.

Відповідний законопроект згодом включили в порядок денний Верховної Ради. Пізніше народний депутат Мустафа Найєм повідомив, що цей законопроект знято з порядку денного засідання парламенту.

Національне антикорупційне бюро вважає, що у разі ухвалення законопроекту № 7362 буде завдано нищівного удару по незалежності цих органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-