У Chatham House сказали, чим загрожує Україні бездіяльність Заходу

У Chatham House сказали, чим загрожує Україні бездіяльність Заходу

Звіт
Укрінформ
Політика бездіяльності країн Заходу щодо України може дестабілізувати країну, оскільки ситуація залишається нестабільною і небезпечною.

Про це йдеться у звіті британського аналітичного центру у галузі міжнародних відносин Chatham House під назвою «Боротьба за Україну», представленому в середу у Берліні одним з його авторів Джоном Лохом (John Lough), повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Західна політика бездіяльності або, що набагато гірше, співіснування з Москвою за рахунок України може дестабілізувати країну, оскільки ситуація залишається нестабільною і небезпечною», - йдеться в доповіді.

Захід, вважають укладачі документа, повинен збільшити свою допомогу, оскільки не може допустити поразки.

«Немає жодних ознак того, що Володимир Путін змінив свій курс, тому і Захід повинен залишатися непорушним; Україна опинилася на межі – і шанси на перемогу є у кожної із сторін», - наголошується в документі.

Відзначається також, що Україна багато чого досягла за останні три з половиною роки, однак в силу як зовнішніх, так і внутрішніх причин все ще перебуває в положенні, коли процес реформування не є незворотнім.

«Прогрес України помітний на багатьох фронтах, але він є потенційно зворотним», - зазначив Лох.

Читайте також: Україна має показати світу, що не є частиною «руского міра» - Chatham House

Він і його колеги попереджають про те, що незавершені реформи можуть підірвати довіру до «нових сил» і призвести до розчарування мільйонів українців. А це стане «зеленим світлом» для реваншистів і популістів, які прагнуть зірвати трансформаційні процеси в країні, обіцяючи прості рішення.

Відкрита боротьба між антикорупційними відомствами, що розгорнулася в останні дні, свідчить, на думку Лоха, про те, що зміни відбуваються «не косметичні», і тому стара система мобілізує всі сили для того, щоб «відірвати нову тканину, яка імплантується».

Автори доповіді зазначають, що ЄС серйозно допомагає Україні, але в основному традиційні інструменти програм технічної підтримки у випадку України виявилися неспроможними. Успішні ж заходи були зроблені шляхом створення разових спеціальних програм.

Документ, що аналізує досягнення та невдачі України у проведенні реформ в шести сферах – геополітика і безпека, євроінтеграція, економічні реформи, управління демократизацію і ЗМІ, громадянське суспільство, антикорупційна реформа - вже був презентований у Брюсселі і найближчим часом автори повезуть його в Україну, де представлять його в кількох містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-