Україна має показати світу, що не є частиною «руского міра» - Chatham House

Україна має показати світу, що не є частиною «руского міра» - Chatham House

Укрінформ
Система безпеки у світі, що склалася після Холодної війни, виявилась дуже вразливою та хисткою. І для України важливо не лише вижити в конфлікті, але й продемонструвати світові, що вона не є частиною «руского міра».

Про це заявив на Безпековому форумі у Львові науковець програми Росії та Євразії аналітичної організації Chatham House Джеймс Шерр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Навіть до того, як Росія напала на Грузію у 2008 році, Путін та його еліта вже ставили під сумнів легітимність тодішньої безпекової політики. А у 2014 році уже весь світ зрозумів, наскільки ці події загрожують світопорядку. Путін писав у статті в 2011 році, що вибір росіян не визначається референдумами, а робиться кров’ю. Але мало хто тоді розумів, що він мав на увазі не лише росіян, а весь «рускій мір», в тому числі Україну», - зазначив Шерр.

Читайте також: “Стомлені Україною”: Ар’єв розділив невдоволених на дві категорії

За його словами, виклик для України сьогодні полягає не тільки в тому, щоб захисти себе і вижити в конфлікті. Україна має продемонструвати світовій спільноті, що вона не є частиною «руского міра».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-