Труба переконує, що не підпадає під люстраційний закон

Труба переконує, що не підпадає під люстраційний закон

Укрінформ
Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба стверджує, що він не підпадає під дію закону про люстрацію.

Про це він сказав на засіданні Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, де його було представлено як новообраного керівника ДБР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не є суб'єктом, який підпадає під дію цього закону", - зазначив Труба.

На засіданні комітету Труба відповів на запитання депутатів стосовно його діяльності у попередні роки.

Він наголосив, що не проводив жодної зустрічі ані з Президентом Петром Порошенком, ані з народним депутатом Сергієм Пашинським, ані з секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим напередодні свого призначення.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство юстиції звернулося до Адміністрації Президента з листом щодо проведення люстраційної перевірки відносно новопризначеного директора ДБР Романа Труби, оскільки він таку перевірку не проходив. Відповідне звернення опублікувала директор департаменту з питань люстрації Мін'юсту Анастасія Задорожна.

Читайте також: Люстрація для Труби: Мін'юст просить ЗМІ не шукати "зраду"

Прес-служба ДБР 29 листопада повідомила, що голова Держбюро розслідувань Роман Труба у день призначення на посаду звернувся до Президента України із заявою про проведення перевірки, передбаченої законом України "Про очищення влади".

Відповідна перевірка була розпочата, за даними ДБР, Адміністрацією Президента України  27 листопада.

Президент Петро Порошенко 22 листопада призначив на посаду директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу, кандидатуру якого обрала конкурсна комісія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-