Луценко нагадав про придушення демонстрацій у Грузії часів Саакашвілі

Луценко нагадав про придушення демонстрацій у Грузії часів Саакашвілі

Укрінформ
Екс-голова Одеської облдержадміністрації Михеїл Саакашвілі буде затриманий у цілковитій відповідності до закону.

На цьому наголосив генпрокурор Юрій Луценко під час виступу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вся відповідальність за затримання згідно з законом Міхеїла Саакашвілі лежить на оперативних підрозділах МВС та СБУ, що вони й роблять і будуть робити. На відміну від Саакашвілі, ще раз повторюсь, ми думаємо про Україну, а не про його особисті амбіції", - сказав Луценко.

Він нагадав про події у Грузії, коли були застосовані силові дії проти демонстрантів і пролилася кров, та роль у цьому Саакашвілі.

"Михеїл Саакашвілі, який усім тут розказує, як він реформував правоохоронну і судову систему в Грузії, ховається від ним же створеної, як він каже, європейського гатунку чесної і непідкупної грузинської Феміди. Ховається тут, провокуючи українців на повторення подібних до грузинських подій", - зазначив генпрокурор.

Читайте також: Саакашвілі з'явився у базі розшуку МВС

При цьому він запевнив, що на своїй посаді робитиме все, щоб таких кривавих провокацій Саакашвілі не зміг здійснити в Україні, "і ті, хто його оточують і скуповують перед заявленими мирними акціями протесту зброю, вибухівку, які готують захоплення Верховної Ради, не змогли цього реалізувати". 

Як відомо, правоохоронці вранці 5 грудня провели обшук у помешканні колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Прибічники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із ним. Вони розбили вікна в авто, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми пішов до Верховної Ради, де його прибічники встановили наметове містечко.

Вранці у середу, 6 грудня, правоохоронці оточили табір, намагаючись знайти Саакашвілі, аби вручити підозру і виклик на допит. Сталися сутички між прибічниками Саакашвілі та силовиками.

За даними СБУ, щодо Саакашвілі порушена кримінальна справа за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-