Порошенко про табір під Радою: Народ розкусив фінансовану з Москви гоп-компанію

Порошенко про табір під Радою: Народ розкусив фінансовану з Москви гоп-компанію

Укрінформ
Президент і уряд поважають право людей на мирний протест, проте керованим із Москви спробам дестабілізації ситуації в Україні силові органи даватимуть відсіч.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного під час робочої поїздки до Львівської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З висоти трьох з половиною років збройного протистояння з російським агресором можна впевнено стверджувати, що лише завдяки героїчним діям українського воїнства, підтримці з боку волонтерів, всього українського народу наша країна вистояла і зберегла свою свободу. Армія, Національна гвардія, інші силові підрозділи міцно тримають оборону на сході нашої держави. Тепер, коли ми змужніли, зміцніли, набули досвіду, силою нас не візьмеш. Тому дедалі більшу ставку ворог робить на те, щоб бити в спину, підривати зсередини, дестабілізувати ситуацію в країні", - сказав Порошенко

За його словами, у Москві на це не шкодують ні сил, ні коштів.

Читайте також: ГПУ оприлюднила запис розмови Саакашвілі з Курченком

Як зазначив Президент, досі він думав, що його важко чимось здивувати, але те, що вчора побачила і почула вся країна, "приголомшило і шокувало всіх".

Він подякував СБУ та ГПУ за професійну роботу із захисту національних інтересів та державності. 

"Але що радує, так це те, що український народ профінансовану з Москви гоп-компанію розкусив ще раніше за силовиків - і тому проігнорував той табір під Верховною Радою", - підкреслив Порошенко. 

Глава держави акцентував, що Президент і уряд поважають право людей на мирний протест і демонстрували це протягом останніх тижнів, хоча організатори акції "жадали крові і всіляко провокували силовиків". 

"Дуже важливо, що вони не піддалися на провокації... Армія не для того тримає фронт, щоб ворог орудував в глибокому тилу. Ми даємо подібним спробам відсіч, і я відчуваю в цьому підтримку з боку суспільства і дякую за це", - резюмував Порошенко.

Як повідомлялося, правоохоронці вранці 5 грудня провели обшук у помешканні екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Прибічники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із ним. Вони розбили вікна в авто, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми пішов до Верховної Ради, біля якої його прибічники встановили наметовий табір.

За даними СБУ, щодо Саакашвілі порушена кримінальна справа за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-утікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-