У БПП знають про

У БПП знають про "підозри, що команду Саакашвілі фінансував Курченко"

Укрінформ
Фракція "Блок Петра Порошенка" хоче заслухати керівників Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Генпрокуратури і Служби безпеки з приводу ситуації із Міхеїлом Саакашвілі.

Про це на засіданні Ради заявив голова фракції Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що окрім тих питань, які ми планували розглянути і запрошували керівників правоохоронних органів, ми також маємо розглянути ситуацію, яка відбулася сьогодні вранці (із затриманням Саакашвілі - ред.)", - сказав він.

Герасимов також зазначив, що нібито є докази, які свідчать про фінансування команди Саакашвілі особами, наближеними до колишнього президента Віктора Януковича.

"З урахуванням того, що сьогодні отримані докази, оці обшуки, про які сьогодні вранці всі дізнались, відбуваються у зв'язку з тим, що є обгрунтовані підозри про те, що команда Саакашвілі фінансувалася представниками команди Януковича, зокрема Курченка», - підкреслив голова фракції БПП.

Читайте також: Саакашвілі вручили підозру у сприянні злочинному угрупованню - адвокат

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок після обшуку затримали екс-голову Одеської ОДА та лідера "Руху нових сил" Саакашвілі.

За даними СБУ, Саакашвілі затримано в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Верховна Рада за ініціативою фракції БПП планує у вівторок, 5 грудня, заслухати керівників НАБУ, САП, Генпрокуратури та Служби безпеки України у зв'язку з протистоянням між цими структурами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-