НАТО поважає право України провести референдум про вступ до Альянсу – Столтенберг

НАТО поважає право України провести референдум про вступ до Альянсу – Столтенберг

Укрінформ
У НАТО визнають та поважають наміри і право України провести референдум щодо вступу до військово-політичного блоку.

Про це заявив у понеділок у Брюсселі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Це Україні вирішувати, чи вона знову хоче стати країною, що прагне до НАТО, або подати заявку на членство до НАТО. І, звичайно, це Україна повинна вирішувати, чи це треба робити через референдум. Це національне українське рішення", - зазначив глава Альянсу.

При цьому він нагадав, що питання розширення НАТО залежить не лише від країн, які прагнуть приєднатися до військово-політичної організації, а й від усіх 29 союзників в Альянсі.

Читайте також: Порошенко: В Україні точно пройдуть референдуми і про вступ до НАТО, і про членство в ЄС

"Я вітаю той факт, що Україна нині сконцентрована на реформах. Адже реформи оборонних і безпекових інституцій, модернізація Збройних сил України та практичне співробітництво з НАТО і союзниками є важливими для забезпечення стійкості України та стануть вагомими чинниками, якщо йдеться про членство. НАТО продовжить підтримку України у цих реформах", - заявив Столтенберг.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко заявив про ініціативу провести в Україні всенародні референдуми щодо вступу держави до НАТО і Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-