Парубій хоче розглядати проект реінтеграції Донбасу

Парубій хоче розглядати проект реінтеграції Донбасу "у спокійній атмосфері"

Укрінформ
Відтермінування розгляду законопроекту про реінтеграцію Донбасу на наступний пленарний тиждень пов'язане з необхідністю розглянути його у спокійній обстановці.

Про це сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій на Погоджувальній раді після консультацій, зокрема й з дипломатами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу вам сказати, що рекомендується законопроект 7163 розглянути наступного тижня і, можливо, навіть розпочати з нього пленарний тиждень, оскільки він досить масштабний є і має близько 700 правок і це займе, можливо, повний день», - сказав спікер.

Він додав, що є рекомендація взятися за цей законопроект після розгляду державного бюджету.

«Для цього законопроекту є рекомендація, щоб ми його розглянули у спокійній атмосфері, а не в передбюджетній», - наголосив Парубій.

Читайте також: Близько 60-80% переселенців не бажають повертатися додому - МінТОТ

Як повідомлялось, 4 жовтня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". 6 жовтня парламент проголосував за нього в першому читанні, виключивши, зокрема, частину першу статті 7, в якій згадувались Мінські угоди, за наполяганням опозиційних фракцій.

У проекті закону Президент пропонує схвалити, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу Збройних сил України. Крім того, планується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

До другого читання в законопроект включили також дату початку окупації української території - 20 лютого 2014 року, а по всьому тексту законопроекту додано положення з приводу окупації Криму.

При цьому виключається в документі не тільки згадка про Мінські угоди, а й норми, які містять відсилання до Мінських домовленостей.

У текст законопроекту до другого читання включили також зобов'язання країни-окупанта повністю забезпечувати окуповані території та правку про верифікацію указом Президента факту звільнення українських територій від окупації.

17 листопада Комітет з питань національної безпеки і оборони ВР вирішив рекомендувати депутатам ухвалити законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" в цілому і погодився на усі правки до проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-