Рада не розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу наступного тижня

Рада не розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу наступного тижня

Укрінформ
Верховна Рада не планує розглядати на наступному пленарному тижні, 5—8 грудня, законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Це випливає з розкладу засідань парламенту на 5-8 грудня, опублікованому на його сайті.

Знідно з розкладом, складеним за пропозиціями комітетів відповідно до порядку денного сесії у четвер, 7 грудня, запропоновано розглянути проект державного бюджету на 2018 рік у другому читанні.

У вівторок, 5 грудня планується розглянути включення до порядку денного сесії урядових законопроектів: №7276 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення належного доступу Національного агентства з питань запобігання корупції до інформації, необхідної для реалізації його повноважень», №7286 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху». Також планується включення до порядку денного сесії президентського законопроекту №7322 «Про дипломатичну службу».

Остаточний порядок дня на тиждень буде сформовано за результатами погоджувальної ради у понеділок, 4 грудня.

Читайте також: Закон про реінтеграцію Донбасу переформатує АТО на військову операцію - Тимчук

Як повідомлялось, 17 листопада Комітет з питань національної безпеки і оборони ВР прийняв рішення рекомендувати депутатам ухвалити законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" в цілому і погодився на усі правки до проекту.

4 жовтня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". 6 жовтня парламент проголосував за нього в першому читанні, виключивши, зокрема, частину першу статті 7, в якій згадувались Мінські угоди, за наполяганням опозиційних фракцій.

Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

У проекті закону Президент пропонує схвалити, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу Збройних сил України. Крім того, планується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

До другого читання в законопроект включили також дату початку окупації української території - 20 лютого 2014 року, а по всьому тексту законопроекту додано положення з приводу окупації Криму.

При цьому виключається в документі не тільки згадка про Мінські угоди, а й норми, які містять відсилання до Мінських домовленостей.

У текст законопроекту до другого читання включили також зобов'язання країни-окупанта повністю забезпечувати окуповані території та правку про верифікацію указом Президента факту звільнення українських територій від окупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-