Закон про реінтеграцію Донбасу переформатує АТО на військову операцію - Тимчук

Закон про реінтеграцію Донбасу переформатує АТО на військову операцію - Тимчук

Укрінформ
Ухвалення законопроекту про реінтеграцію Донбасу передбачатиме переформатування антитерористичної операції на військову.

Про це заявив народний депутат Дмитро Тимчук у коментарі журналістам в кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По-перше, ми повністю переформатуємо операцію, яку проводять наші силовики на Донбасі, під ті реалії, які існують. Тобто, перш за все, зміниться формат з антитерористичої операції до проведення де-факто військової операції, коли об'єднаний оперативний штаб, який зараз називається штаб АТО, буде очолювати вже військовий без "надбудови" у вигляді антитерористичного центру СБУ, і всі повноваження будуть прокладені вже на Генеральний штаб і на тих генералів, які очолюватимуть об'єднаний оперативний штаб", - пояснив Тимчук.

Як повідомлялось, 4 жовтня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

6 жовтня парламент проголосував за нього у першому читанні, виключивши, зокрема, частину першу статті 7, в якій згадувались Мінські угоди, за наполяганням опозиційних фракцій.

Читайте також: Комітет Ради погодив усі правки до законопроекту про реінтеграцію Донбасу

Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

У проекті закону Президент пропонує схвалити, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу ЗСУ.

Крім того, планується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

Порошенко закликав Комітет з національної безпеки і оборони активізувати роботу над підготовкою до розгляду у другому читанні законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-