В українській делегації не бачать підстав для повернення Росії в ПАРЄ

В українській делегації не бачать підстав для повернення Росії в ПАРЄ

Укрінформ
Аргументи генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда про необхідність повернути Росію до складу ПАРЄ не витримують критики.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» представник української делегації в ПАРЄ, народний депутат Борислав Береза.

«Річ у тім, що Росія нещодавно ухвалила закон про те, що рішення судів місцевої юрисдикції важливіші за рішення європейських судів. Росія давно вже не виконує рішення ЄСПЛ. Тому це лицемірство, розраховане на неінформованих людей. У самій же Парламентській асамблеї чудово розуміють, що відбувається», – розповів Береза.

Також, за його словами, досить слабким аргументом є перспектива втрати РЄ членських внесків, які Росія відмовляється платити до відновлення повноважень своєї делегації.

Читайте також: Україна не пропонувала платити частку Росії в ПАРЄ – Кулеба

«Це геть не критична сума – щось близько 10% від суми всіх внесків. Мабуть, «печеньки», які хоче отримати Ягланд, так сильно туманять його мозок, що він відкрито лобіює інтереси Москви», – заявив Береза.

Як відомо, у червні цього року Росія заявила, що припиняє робити внески до бюджету ПАРЄ, якщо туди не повернуть російську делегацію. У інтерв’ю FT голова РЄ Турбйорн Ягланд заявив про необхідність повернути російську делегація до ПАРЄ, обгрунтовуючи це тим, що громадяни РФ не зможуть захищати свої права в ЄСПЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-