Кулеба каже, що повернення Росії до ПАРЄ лобіюють

Кулеба каже, що повернення Росії до ПАРЄ лобіюють "найпотужніші сили"

Ексклюзив
Укрінформ
Заклик з боку генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда почути Росію і зберегти її в Раді Європи свідчить про включення найпотужніших сил до спроби в будь-який спосіб сформувати коаліцію на підтримку повернення Росії до ПАРЄ.

Про це в коментарі Укрінформу сказав постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, коментуючи статтю у Financial Times із коментарям Ягланда про необхідність повернення делегації Росії до ПАРЄ.

"Відкриті та чіткі сигнали такого високого посадовця, як генсек, є грою на максимальне підняття ставок. Очевидно, зараз йдеться про те, щоб будь-якими правдами і неправдами сформувати коаліцію на підтримку повернення Росії до ПАРЄ навіть ціною руйнування цінностей, принципів та механізмів впливу Ради Європи", - сказав дипломат.

Голова українського представництва при РЄ впевнений, що зі своєї позиції Україна нині відстоює не лише свої інтереси, а й інтереси Ради Європи.

"Для України це означає, що в бій за Росію відкрито включилися найпотужніші сили. Однак ми готові і надалі гнути свою лінію та ухвалювати важкі рішення. Україна зараз стоїть на захисті не лише українського інтересу, а й інтересів Ради Європи", - наголосив Кулеба.

Щодо поїздок генсека РЄ, здійснених останнім часом, дипломат вказав, що таке лобіювання повернення делегації РФ з боку Ягланда відбувалося на фоні того, що в Москві ніколи не заявляли про можливість виходу з РЄ.

"Генеральний секретар за останні місяці дійсно здійснив турне, закликаючи ключові столиці Європи почути Росію і зберегти її в РЄ. При цьому сама Росія ніколи не озвучувала можливість виходу з організації", - підкреслив Кулеба.

Читайте також: Ар’єв: Якщо РФ повернеться у ПАРЄ, то Україні нема чого там робити

Як повідомлялося, генеральний секретар Ради Європи Ягланд виступив за повернення Росії до ПАРЄ та скасування санкцій, запроваджених проти РФ за агресію щодо України.

У свою чергу голова української делегації при ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар’єв наголосив, що повернення РФ, яке лобіює Ягланд, суттєво підриває авторитет Ради Європи та нівелює силу резолюцій, які вона приймала, в такому разі українській делегації в ПАРЄ «нічого робити».

Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року після окупації Криму та початку військових дій на Донбасі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-