Україна має ефективніше використовувати допомогу ЄС – Грібаускайте

Україна має ефективніше використовувати допомогу ЄС – Грібаускайте

Укрінформ
Євросоюз пропонує Україні та іншим партнерам великий обсяг допомоги, але країни повинні її ефективно використовувати для проведення реформ. 

Таку думку висловила президент Литви Даля Грібаускайте перед початком саміту «Східного партнерства» у п'ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що Євросоюз пропонує Україні багато допомоги. І нині – це вже питання України, наскільки багато вона може її прийняти, і як швидко зможе провести реформи», - заявила литовський лідер.

Вона зауважила, що на сьогодні ЄС надав Україні значний обсяг, зокрема, фінансової допомоги, яка натомість використана Києвом не у повному обсязі.

За словами президента Литви, макрофінансова допомога українській стороні є доступною, але потребує виконання Києвом визначених умов.

Читайте також: Литва пропонує ЄС вимагати компенсації збитків від монополії Газпрому

Грібаускайте повідомила, що у підсумковій декларації саміту «Східного партнерства» будуть визначені 22 пропозиції, або завдання, у співпраці зі східними партнерами, які необхідно буде виконати до 2020 року.

Відтак, за її словами, це вже є питанням для партнерів, наскільки вони цим скористаються.

Оцінюючи перспективи готовності України, Грузії та Молдови стати членами ЄС, президент Литви зазначила, що для цього ще необхідно пройти довгий шлях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-