Лукашенко

Лукашенко "бігає" від Кремля до Заходу. Прем'єр Литви нарахував сім "синусоїд"

Ексклюзив
Укрінформ
Росія віддавна бажала і робила усе можливе, аби відносини між Україною і Білоруссю були дуже напруженими.

Таким чином екс-прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс прокоментував кореспондентові Укрінформу погіршення відносин між Києвом та Мінськом в результаті затримання білоруським КДБ українського журналіста Павла Шаройка за звинуваченням у шпіонажі.

"Геополітично Москва ще з Революції Гідності завжди хотіла, щоб кордон між Україною й Білоруссю був так само напруженим, як і кордон між Україною і окупованими територіями", - заявив Кубілюс.

Він підкреслив, що було б дуже погано, якби Мінськ різко змінив свою геополітичну позицію і відверто став на бік Москви, адже його відносна нейтральність дала йому можливість свого часу стати місцем переговорів щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

На переконання Кубілюса, у політиці президента РБ Олександра Лукашенка спостерігається черговий розворот, який вже спостерігався кілька разів до цього.

Читайте також: Білорусь на гачку в Кремля та віддаляється від України – американський журналіст

"Я колись порахував, що за свою політичну кар'єру я бачив шість чи сім синусоїд, коли Лукашенко починає показувати якусь відвертість до Заходу, а потім знову повертається до Москви. Так було в 2010 році, так може бути в 2017 році", - зазначив Кубілюс.

Він висловив думку, що Росія знову взяла Мінськ у "свої обійми", а рішення про відмову їхати на саміт "Східного партнерства" до Брюсселя Лукашенко, очевидно, прийняв після консультацій з Москвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-