Білорусь на гачку в Кремля та віддаляється від України – американський журналіст

Білорусь на гачку в Кремля та віддаляється від України – американський журналіст

Укрінформ
Дії режиму президента Білорусі Олександра Лукашенка здебільшого контролюються і диктуються із Кремля. Відтак такою поведінкою Мінськ чітко показує, яким він є "щирим другом" України.

Таку думку власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі висловив американський журналіст Джордж Мейсон.

"Білорусь прирівнялася до Росії у своїх відносинах з Україною. Треба це розглядати у контексті васальної залежності Мінська від Кремля", - переконаний американський журналіст.

Відтак він висловив підтримку відновлення санкцій з боку США та ЄС проти режиму в Білорусі.

Експерт наголосив, що Білорусь і особисто президент Олександр Лукашенко повністю є залежними від Росії та змушені просувати агресивну політику Кремля, спрямовану проти України та Заходу загалом.

Як відомо, 4 серпня у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Пізніше стало відомо, що його викрали російські спецслужби і перевезли до слідчого ізолятора в Краснодарі (Росія).

Читайте також: Затримання журналіста у Мінську: Кириленко сумнівається у "щирій дружбі" Лукашенка

25 жовтня у Мінську був затриманий власкор "UA:Українське Радіо" в Білорусі, громадянин України Павло Шаройко. Йому висунуто стандартне для іноземних кореспондентів звинувачення у "шпигунстві".

20 листопада стало відомо, що в Білорусі зник ще один громадянин України: білоруські спецслужби затримали керівника підприємства ПАТ "Завод обважнювачів" (м. Костянтинівка Донецької обл.) Олександра Скибу, який приїхав у цю країну на переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-