Затримання журналіста у Мінську: Кириленко сумнівається у

Затримання журналіста у Мінську: Кириленко сумнівається у "щирій дружбі" Лукашенка

Укрінформ
Затримання власного кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка у Мінську суперечить заявам білоруської влади про дружбу.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко у Тwitter.

"Чого варті запевнення Лукашенка у дружбі з українським народом, коли у Білорусі регулярно зникають наші громадяни?! Спочатку Павло Гриб, тепер - власкор "Українського радіо" Павло Шаройко. Такі дії порушують усі угоди та роблять лицемірними заяви про дружбу! Чи там Путін зовсім усе вирішує?", - написав Кириленко.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі 25 жовтня затримали власного кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка за обвинуваченням у шпигунстві.

Читайте також: Сюмар: МЗС має активізувати зусилля задля звільнення Шаройка

Це вже не перший інцидент з українцями в Білорусі. Так, 24 серпня у цій країні зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Юнак поїхав у Білорусь зустрітися з дівчиною, з якою, за словами його батька, познайомився в інтернеті. Білоруські силовики тривалий час заявляли, що Гриба у них немає. Проте згодом прикордонники визнали факт перетину ним українсько-білоруського кордону. Пізніше з'ясувалося, що Гриб перебуває в Росії у краснодарському СІЗО №5, його обвинувачують у тероризмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-