На Банковій назвали

На Банковій назвали "найскладнішу складову" реформ

Укрінформ
Протягом трьох років у законодавстві України зроблено більше, ніж за 26 років незалежності країни.

Про це заявив заступник голови Адміністрації Президента України Олексій Філатов під час заключної конференції щодо діяльності в Україні проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні", - повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розуміємо, що коли говоримо про реформи, ми говоримо принаймні про три складові: складова законодавча, складова інституційна, і найскладніша - кадрова. Якщо подивимося на першу складову, то в законодавстві Україна зробила за три роки, напевно, більше, ніж вона зробила за 26 років, за весь період своєї незалежності. Ухвалені, по-перше, зміни до Конституції щодо питань правосуддя, ухвалений новий закон про судоустрій і статус суддів, ухвалений новий закон про Конституційний суд, ухвалені і нещодавно Президент України підписав, і найближчим часом будуть опубліковані, нові процесуальні кодекси і зміни до цілого ряду пов'язаних процесуальних кодексів законодавчих актів, розробляються і, сподіваюся, що найближчим часом будуть внесені до парламенту, і парламент перейде до розгляду закону про адвокатуру. Є питання закону про юридичну освіту, який зараз дискутується, є питання закону про Антикорупційний суд", - заявив Філатов. 

Він зазначив, що законодавча частина тієї стратегії, яка була затверджена у 2015 році, розроблена за допомогою проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції", обговорена радою з питань судової реформи і, врешті-решт, затверджена указом Президента, ця стратегія в частині законодавчої складової близька до повного виконання". 

"Якщо ми подивимося на інституційну складову реформи, тут теж зроблені ті кроки, про які три-чотири роки тому мало хто думав, і точно мало хто думав, що вони можливі. Це і перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, і Вищої ради юстиції, це створення Верховного суду, що є одним із перших дуже помітних результатів, і одночасно одним із наріжних каменів усієї судової реформи", - наголосив Філатов. 

Читайте також: У Києві підсумували результати стажування молоді діаспори у Раді та ЗМІ

Він нагадав, що 113 суддів були призначені указом Президента, відібрані у результаті "дуже складного, тривалого, але при цьому прозорого і об'єктивного конкурсу, яким займалася ВККС. І проект "Підтримки реформ у сфері юстиції "дієво підтримував цей конкурс протягом всього останнього року". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-