У Києві підсумували результати стажування молоді діаспори у Раді та ЗМІ

У Києві підсумували результати стажування молоді діаспори у Раді та ЗМІ

Фото
Укрінформ
21 листопада у Києві відбулось урочисте підбиття підсумків Міжнародної акції “Українська політика та ЗМІ очима молоді”, спрямованої на формування патріотичної свідомості молоді.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту України.

“Згадуючи події листопада 2013 року, розумієш, як змінилась держава, нація, з'явилося відчуття народу, котрий має Гідність та Свободу”, - зауважив під час заходу перший заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, наголосивши на важливості поширення правдивої інформації про події в Україні.

У свою чергу, президент Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій Мирослав Гочак, вітаючи реформи у різних напрямках, акцентував на послідовній системній роботі з діаспорою.

За його словами, в проекті “Українська політика та ЗМІ очима молоді” українська діаспора стала серйозним рівним партнером. Він висловив сподівання на його продовження у наступному році, звернувши увагу на спільну участь українців із різних країн світу.

Схвальну оцінку організації акції та її результатам висловив народний депутат України Дмитро Лубінець, зауваживши, що подальший розвиток України залежить від кожного.

Також під час закриття цього проекту, його учасники презентували свої враження від поїздки до виборчих округів народних депутатів, що відбулись цими вихідними. Молодь української діаспори відвідала громадські приймальні народних обранців, заклади освіти та культури, місцеві засоби масової інформації та громадські організації тощо.

Як підкреслюють у прес-службі, українці з 22 країн ініціювали нові спільні проекти, перші з яких почнуть реалізовуватися вже у січні 2018 року.

Також зазначається, що усі учасники акції отримали сертифікати, а окремі з них - ще й Подяки Міністерства молоді та спорту за активну участь у проекті та його підтримку.

Як повідомляв Укрінформ, учасниками міжнародної акції, спрямованої на формування патріотичної свідомості молоді, стали 40 осіб. Із них, 10 учасників – з України та 30 – українська молодь діаспори, яка проживає у 21 країні світу (Грузія, Молдова, Литва, Італія, Російська Федерація, Чеська Республіка, Фінляндія, Ізраїль, Словаччина, Естонія, Німеччина, Австралія, Угорщина, Румунія, Польща, Аргентина, Греція, Бразилія, Франція, Казахстан, Сербія).

Під час заходу учасники ознайомились із діяльністю Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, центральних ЗМІ. А також брали участь у парламентських слуханнях на тему: "Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації".

Організаторами акції виступили Міністерство молоді та спорту спільно зі Світовим Конгресом Українських Молодіжних Організацій за підтримки Міністерства інформаційної політики України, міжфракційного депутатського об'єднання "Співпраця: Україна – Діаспора", Київської обласної державної адміністрації та громадської спілки "Промінь Україна".

Фото: прес-служба Міністерства молоді та спорту України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-