Кремль змінив політику щодо ОРДЛО та Придністров’я - Фріз

Кремль змінив політику щодо ОРДЛО та Придністров’я - Фріз

Укрінформ
Кремль узяв курс на легітимізацію окупованих територій, зокрема Придністров’я та ОРДЛО.

Таку думку висловила народний депутат від БПП Ірина Фриз.

“Активність РФ щодо Придністров’я та в ситуації навколо ОРЛО свідчить про системну та цілеспрямовану політику Росії з ігнорування міжнародних зобов’язань та сприяння гальмуванню процесів з мирного врегулювання в регіоні”, - написала вона.

За словами Фріз, про це може свідчити проведений в Москві захід за участю Федеральної палати адвокатів Росії, що присвячений питанню, чи має право ПМР на міжнародне визнання.

Читайте також: Прем'єр Молдови проти маніпуляцій щодо російських військ у Придністров'ї

“Представництво та майданчик цього заходу свідчить про активну підготовку Кремлем чергового засідання переговорної групи в форматі «5+2». Ключова теза про правомірність визнання ПМР, за яку голосували російські адвокати в Росії, що має статус сторони в придністровському врегулюванні, нівелює будь-яку експертність та натяки на авторитетність цього форуму. Цілком зрозуміло, що Кремль в такий дивний спосіб намагається підготувати бодай-якусь інформаційну базу під подані до ООН документів щодо визнання цього маріонеткового утворення з російським військовим контингентом”, - зазначила народний депутат.

Як вона наголосила, цим заходом, насправді, Кремль продовжує руйнацію позицій РФ як учасника переговорного формату “5+2”.

“Україна залишається його прихильником (формату “5+2” - ред.), але мусимо констатувати, що заходи з обговорення перспектив міжнародного визнання ПМР на території РФ брутально порушують зобов’язання РФ, що взяті на себе, як стороною переговорного процесу”, - підкреслила Фріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-