Вирок Младичу доводить, що буде покарання за Донбас і Крим - Зеркаль

Вирок Младичу доводить, що буде покарання за Донбас і Крим - Зеркаль

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль вважає, що сьогоднішній вирок міжнародного суду Ратко Младичу доводить, що з часом покарання буде також за агресію на Донбасі та в Криму.

Про це вона написала у Facebook.

"Цей тиждень особливий не тільки для українців, а й для тисяч сімей постраждалих від воєнних злочинів, вчинених Ратко Младичем, вирок якому винесено сьогодні в Гаазі. Міжнародні суди, хоч і повільно, але довели, що можуть карати за воєнні злочини. А значить будуть покарані і ті агресори, які вчиняли їх у Криму і на Донбасі", - заявила Зеркаль.

Вона додала, що "без справедливого суду, як довго він би не тривав, мир і примирення неможливі.., без справедливої оцінки, без справедливого суду за всі злочини війни не можна відновити мир".

Читайте також: Євросоюз і НАТО вітають вирок Младичу

"Неважливо, як складно і як довго добиватися відповідальності за вчинене у Міжнародному суді ООН, Міжнародному кримінальному суді, Європейському суді з прав людини. Це треба робити для того, щоб в пам’яті людства чітко було зафіксовано, хто і які злочини вчинив", - переконана заступник глави МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний трибунал ООН з військових злочинів у колишній Югославії засудив екс-командувача армії боснійських сербів Младича до довічного ув'язнення, визнавши його винним у геноциді і злочинах проти людяності.

Фото: EPA-EFE/PETER DEJONG/POOL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-