Судова реформа: Порошенко підписав

Судова реформа: Порошенко підписав "зміну правил" у розслідуваннях і судах

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає комплексне реформування процесуального законодавства.

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

“Президент України підписав закон “Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів”, - ідеться в повідомленні.

Законом, зокрема, запроваджуються нові правила судового процесу в цивільному, господарському, адміністративному судочинстві, а також вносяться деякі зміни до правил кримінального процесу.

Читайте також: Зубко анонсував моніторинг РЄ реформи місцевого самоврядування

Документ був розроблений Радою з питань судової реформи з урахуванням пропозицій українських та міжнародних експертів і покликаний привести українські правила судового процесу у відповідність із кращою європейською та міжнародною практикою.

“Це найбільш комплексне реформування процесуального законодавства за останні 26 років”, - зазначили в АП.

Зокрема, норми закону розширюють способи судового захисту та засоби доведення у судовому процесі, забезпечують його відкритість та прозорість, добросовісність користування процесуальними правами, компенсацію судових витрат, розумні строки розгляду справ та правову визначеність тощо. Передбачене також запровадження системи «електронного суду», яка спростить комунікацію із судом та зменшить витрати на утримання судової системи.

За словами заступника глави Адміністрації Президента та координатора Ради з питань судової реформи Олексія Філатова, зміни, що запроваджуються цим законом, мають забезпечити ефективний, швидкий і зручний розгляд справ у суді. Крім того, нові правила судового процесу сприятимуть більш дієвому захисту прав і свобод громадян і підприємців, які звертаються до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-