У МЗС уточнили посаду висланого білоруського дипломата

У МЗС уточнили посаду висланого білоруського дипломата

Укрінформ
Висланий з України білоруський дипломат працював першим секретарем посольства Білорусі в Україні.

Про це Укрінформу повідомила речник МЗС Мар'яна Беца.  

«Станом на даний момент цей співробітник, а це перший секретар посольства Білорусі, припинив роботу і залишив нашу державу», - сказала Беца.

Читайте також: У Білорусі суд виправдав француза, затриманого з одним патроном

У відповідь на запитання, коли відбулася висилка дипломатичного представника, Беца зазначила, що у МЗС не коментують це питання.

Вона поінформувала, що це рішення було прийнято у зв'язку з затриманням кореспондента Українського радіо Павла Шаройка.

Раніше у вівторок, 21 листопада, стало відомо, що Міністерство закордонних справ України відповіло на недружні дії Білорусі, яка перед тим оголосила персоною нон грата радника посольства України Ігоря Скворцова. Зокрема, у відповідь на таке рішення Мінська українське МЗС повідомило білоруській стороні про оголошення персоною нон грата одного зі співробітників посольства Білорусі в Україні, однак посада дипломата не називалася.

Як повідомляв Укрінформ, 20 листопада Комітет державної безпеки Білорусі заявив, що затриманий раніше у Мінську власний кореспондент "Українського радіо" Павло Шаройко нібито зізнався в тому, що працює на розвідку і створив агентурну мережу.

За словами офіційного представника КДБ Дмитра Побяржина, роботу Шаройка нібито координував "співробітник Головного управління розвідки Міноборони України Ігор Скворцов, який діяв як співробітник посольства". Скворцова оголосили персоною нон грата, додали в КДБ.

У Міністерстві оборони України заперечили заяви КДБ Білорусі про те, що затриманий кореспондент під прикриттям журналістської діяльності працював на розвідку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-