У Білорусі суд виправдав француза, затриманого з одним патроном

У Білорусі суд виправдав француза, затриманого з одним патроном

Укрінформ
Гомельський суд у Білорусі виправдав громадянина Франції, який обвинувачувався у незаконному переміщенні через кордон боєприпасів, - 21 вересня він був затриманий на білорусько-українському кордоні з одним патроном.

Після затримання Жолана Віо його родичі звернулися до французького МЗС і створили сторінку в Facebook в його захист, повідомляє RFI

«Усе своє життя я дотримувався законів - у Франції і у Великій Британії, де я зараз живу, і в будь-якій іншій країні, куди я їжджу. Я ніколи б не наважився проміняти свою свободу на патрон, який мені подарували. У мене не було жодного наміру скоювати злочин», - заявив Віо журналістам у залі суду відразу після свого звільнення.

«Суд підтримав версію захисту. Ми довели безліч порушень, допущених у ході слідства», - прокоментував адвокат Віо Дмитро Петкевич.

24-річного Жолана Віо затримали 21 вересня на прикордонному пункті Нова Гута в Білорусі. Відтоді його тримали в гомельському СІЗО № 3. 15 листопада в Гомельському обласному суді розпочався процес з обвинувачення француза в «незаконному переміщенні боєприпасів». Такі дії, згідно з білоруським законодавством, караються ув'язненням на строк до семи років.

Читайте також: Справа Шаройка: НСТУ заявляє, що не співпрацює зі спецслужбами

Представники білоруської митниці стверджували, що француз нелегально провозив бойовий патрон. Жолан Віо у свою чергу заявив, що спеціально вибрав на митниці «червоний коридор», щоб повідомити про патрон.

«Мене запитали, чи є у мене з собою щось, що підлягає декларуванню, або щось заборонене. Я відразу ж показав цей патрон, не знаючи, чи він заборонений, чи ні», - розповів француз у ході судового засідання. За його словами, патрон йому подарував друг з Польщі, запевнивши, що він холостий.

Під час свого перебування в СІЗО Віо повідомив через свого адвоката про «нелюдські» умови тримання у в'язниці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-