Летальна зброя для України: сенатор написав Трампу листа із закликом дати добро

Летальна зброя для України: сенатор написав Трампу листа із закликом дати добро

Укрінформ
Член Комітету з питань збройних сил Джеймс Інгоф направив листа Президенту США Дональду Трампу із закликом погодити надання Україні оборонних летальних озброєнь.

Про це повідомляє Посольство України в США.

"Триваюча агресія Росії та її постійна відмова поважати територіальну цілісність України вимагає від нас – тих хто поважає правовий порядок, сильної відповіді. І ця відповідь має полягати в наданні летального обладнання в рамках підтримки України, щоб вона могла захистити себе і стримати подальшу російську агресію", - цитують листа дипломати.

Сенатор підкреслює, що позиція про летальне озброєння для України відображена у нещодавно прийнятому Конгресом Оборонному бюджеті США на 2017-2018 рр., яким, зокрема передбачено виділення безпекової допомоги Україні у розмірі 350 млн доларів США.

Читайте також: Рада нацбезпеки США схвалила грант у $47 мільйонів на зброю для України - ABC

Своїм листом сенатор Інгоф нагадує про двопартійне звернення 27 сенаторів на початку 2017 року у період перехідної Адміністрації, у якому американські законодавці закликали Президента Дональда Трампа розширити обсяги оборонної допомоги Україні та надати їй летальні озброєння.

Сенатор також відзначив особисті враження про серйозність ситуації після двох візитів до України, здійснених для підтримки тренувальної місії, яку проводить Національна гвардія Штату Оклахома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-