У

У "важкому стані" НАЗК Луценко звинувачує закон

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що робота Нацагентства з питань запобігання корупції буде ефективнішою після того, як Рада відкоригує закон щодо діяльності НАЗК, а наразі це відомство - в дуже важкому стані.

Про це він заявив на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закон, за яким було створено НАЗК, відразу заклав підвалини до його слабої ефективності, і це єдиний орган, в якому будь-яке рішення, аж до поставлення елементарного підпису, має бути колегіально проголосовано. Мені здається, що це було нерозумне рішення, яке просто підірвало ефективність (роботи НАЗК - ред.). Я просто не знаю жодного держоргану, де б рішення приймалися на загальних зборах. Людина, яка уповноважена розслідувати повноту відображеної декларації, виходить на загальні збори, а за це не голосують. Так бути не може", - сказав Луценко.

За його словами, "тут, звичайно, є місце і для корупції, кумівства, інших речей. Я не звинувачую в цьому, це просто може бути через такий нерозумний механізм".

Читайте також: Конфлікт НАБУ і НАЗК: Луценко анонсував засідання двох комітетів Ради

На думку Луценка, Верховна Рада має внести зміни в закон про НАЗК з метою забезпечення ефективної діяльності цього органу.

"Мені здається, законодавці могли б подумати на цим, підкоригувати закон про НАЗК, щоб він був ефективним органом, де відбувається злагоджена робота. Тоді воно запрацює, а зараз воно лише в дуже важкому стані", - заявив Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-