Дещиця не вважає

Дещиця не вважає "масштабним конфліктом" українсько-польські розбіжності в оцінці історії

Укрінформ
Україна та Польща мають розбіжності в оцінці історичного минулого, але про всемасштабний конфлікт не йдеться. 

Про це посол України в Польщі Андрій Дещиця заявив у коментарі для Громадського радіо.

«В нас є певні суперечності щодо погляду на історичне минуле та щодо підходів до історичної політики. Це лише один аспект двосторонніх відносин. В нас прекрасно розвиваються відносини в економічній сфері, в нас прекрасно розвиваються відносини у військовій сфері, в нас прекрасно розвиваються відносини у культурній сфері, в академічній сфері. Буквально на цьому тижні в нас була делегація Асоціації ректорів України. До нас прибуває делегація Міністерства оборони для участі в українсько-польсько-литовсько-канадських військових навчаннях, а також делегація адміністрації Державної прикордонної служби України. Наприкінці тижня пройдуть фестивалі української культури в Любліні, Гданську і Вроцлаві. Не можемо говорити про якийсь всемасштабний конфлікт. Є певні розбіжності в оцінці історичного минулого, і потрібно, перш за все історикам, представити свої позиції», - сказав Дещиця.

За словами посла України в Польщі, зараз на порядку денному українсько-польських відносин стоїть питання візиту президента Польщі Анджея Дуди в Україну.

«Це питання буде обговорюватися в тому числі і під час зустрічі співголів Консультаційного комітету президентів на цьому тижні. Залежно від графіків президентів України і Польщі, будуть погоджуватися терміни», - зазначив Дещиця.

Читайте також: У польському Каліші можуть відновити могили воїнів УНР

Як відомо, у п’ятницю в Кракові відбудеться зустріч співголів Консультаційного комітету України і Польщі. На цьому засіданні, за словами Дещиці, буде обговорюватися актуальний стан українсько-польських відносин, продовження санкцій проти Росії, питання саміту Східного партнерства, який запланований на кінець листопада, і безпекові питання в контексті членства Польщі в Раді Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-