Питання дипвідносин з РФ не є предметом законопроекту про реінтеграцію Донбасу - Фріз

Питання дипвідносин з РФ не є предметом законопроекту про реінтеграцію Донбасу - Фріз

Укрінформ
Питання дипломатичних відносин з Російською Федерацією не є предметом законопроекту № 7163 щодо реінтеграції Донбасу.

 Про це наголосила голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз (фракція партії «Блок Петра Порошенка»), повідомляє прес-служба БПП.

 «Це питання не стосується даного закону. За основу був ухвалений текст документу, відповідно до нього можуть вноситись правки. Питання розриву дипломатичних відносин не стосується тіла цього законопроекту і відповідно не може бути внесено до нього», - сказала вона.

Фріз розповіла, що над законопроектом про реінтеграцію Донбасу працювала робоча група і депутати розподілили поправки за напрямками роботи, щоб пришвидшити їх розгляд в Комітеті.

«Ми прийшли до висновку, що маємо дотримуватись регламенту і розглядати кожну поправку. Найбільше поправок надійшло від фракції «Самопоміч». Більше 50 правок надішли щодо Криму, які будуть уніфіковані в загальному вигляді», – повідомила вона.

Читайте також: Реінтеграція Донбасу: комітет має розглянути ще 653 поправки

Як повідомляв Укрінформ, раніше представник Президента у ВР Ірина Луценко заявила, що питання розриву дипломатичних відносин України з Російською Федерацією має регулюватися окремим законом, а не однією поправкою у законопроекті про реінтеграцію Донбасу.

 4 жовтня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

6 жовтня парламент проголосував за нього в першому читанні, виключивши, зокрема, частину першу статті 7, в якій згадувались Мінські угоди, за наполяганням опозиційних фракцій.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони планує 15 листопада розглянути підготовлений до другого читання законопроект "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-