Реінтеграція Донбасу: комітет має розглянути ще 653 поправки

Реінтеграція Донбасу: комітет має розглянути ще 653 поправки

Укрінформ
Верховна Рада зможе розглянути законопроект №7163 щодо реінтеграції Донбасу після розгляду профільним комітетом усіх поправок, тобто, не раніше наступного пленарного тижня.

Таку думку висловила голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз (фракція партії «Блок Петра Порошенка»), повідомляє прес-служба БПП.

«За регламентом мають бути розглянуті ще 653 поправки, які надійшли від суб’єктів законодавчої ініціативи. В мене є великий сумнів, що на цьому тижні ми зможемо розглянути закон в другому читанні в сесійній залі, це буде не раніше наступного сесійного тижня", - сказала вона.

Фріз також зазначила, що в разі, якщо поправки будуть враховані без додаткових обговорень в залі, які затягують час, то законопроект буде спокійно ухвалено в другому читанні.

«Якщо цього тижня ми завершимо розгляд правок в комітеті, то на наступному сесійному тижні, після відповідного висновку, законопроект буде винесений до сесійної зали», – додала вона.

Як повідомлялося, 4 жовтня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Читайте також: Миротворці на Донбасі: Україна заручилася підтримкою Швеції

6 жовтня парламент проголосував за нього в першому читанні, виключивши, зокрема, частину першу статті 7, в якій згадувались Мінські угоди, за наполяганням опозиційних фракцій.

 Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

У проекті закону Президент пропонує схвалити, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу Збройних сил України. Крім того, планується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони планує 15 листопада розглянути підготовлений до другого читання законопроект "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-