Депутати і президент Світового банку обговорили впровадження реформ

Депутати і президент Світового банку обговорили впровадження реформ

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій та керівники фракцій і груп обговорили з президентом групи Світового банку Джимом Йонг Кімом перспективи підтримки Світовим банком впровадження реформ в Україні.

Про це журналістів поінформувала голова Комітету Ради у закордонних справах Ганна Гопко за результатами зустрічі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наш спікер подякував за внесок Світового банку за ці 25 років. Останньою була проголосована пенсійна реформа, (йшлося — ред.), що очікується допомога, зокрема і в імплементації. Багато представників фракцій чітко сказали, що тепер імплементація - це фінансові ресурси, і тут дуже важливо, щоб ця реформа відбулася. Тому що зараз кошти треба шукати, і тут потрібна певна допомога", - зазначила Гопко.

Також сторони обговорили допомогу у відновленні інфраструктури Донбасу та додаткове фінансування реформ, пов’язаних із розвитком людського потенціалу.

"Вони зараз збираються, проговорили з Європейським інвестиційним банком про направлення фінансування для підтримки реформ, зокрема Human capital development. Це те, що передбачає розвиток людського потенціалу, це освіта, охорона здоров’я, соціальна сфера", - зазначила Гопко.

Читайте також: Кличко зустрівся з головою Світового банку

На зустрічі сторони також приділили увагу підвищенню прозорості в інвестиційному секторі, а також підготовці до земельної реформи. "Поки що в Україні, зважаючи на суспільні настрої, немає готовності відкривати ринок землі, і було одним з акцентів проводити просвітницьку кампанію. Про це говорила українська сторона", - розповіла вона.

Окрім того, голова Комітету з питань закордонних справ зазначила, що також порушувалося питання створення Антикорупційного суду. "Вони сподіваються, що буде ухвалено рішення, що всі антикорупційні зусилля НАБУ, Агенції з питань запобігання корупції, що в подальшому вони будуть закріплені саме ухваленням закону про антикорупційний суд", - зазначила Гопко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-