Парубій прогнозує ухвалення бюджету-2018 в середині грудня

Парубій прогнозує ухвалення бюджету-2018 в середині грудня

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує, що парламент ухвалить закон про державний бюджет на 2018 рік у середині грудня.

Про це він сказав на брифінгу в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я впевнений, що після пропозицій народних депутатів і бюджетного комітету, Кабмін у дуже короткий термін зможе розглянути ці пропозиції, щоб ми у середині грудня вже змогли вийти на остаточне прийняття бюджету», - заявив Парубій.

За словами спікера, парламент розпочне розгляд блоку бюджетних питань у вівторок, 14 листопада, на вечірньому засіданні.

«Я розраховую, що ми завтра зможемо в першому читанні прийняти бюджет України на 2018 рік. Особливо для мене важливе питання оборони і безпеки, яке знову в цьогорічному бюджеті є пріоритетним питанням», - підкреслив Парубій.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 15 вересня затвердив і передав на розгляд парламенту проект держбюджету на наступний рік. Документ передбачає зростання ВВП України на 3%, інфляцію – на рівні 7%, дефіцит бюджету – до 2,4% ВВП і збільшення мінімальної заробітної плати до 3723 грн.

Читайте також: Парубій назвав пріоритети бюджету-2018

Проект державного бюджету на 2018 рік передбачає доходи в сумі 877 млрд гривень, видатки - 948,1 млрд гривень, показник дефіциту - 77,9 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-