Закон про реінтеграцію Донбасу: у БПП заявляють про

Закон про реінтеграцію Донбасу: у БПП заявляють про "депутатський тероризм"

Укрінформ
Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" не приймала рішення щодо поправок до закону про реінтеграцію Донбасу стосовно розриву дипломатичних відносин з РФ.

Про це повідомляє прес-служба цієї політичної сили з посиланням на народного депутата Олега Барну.

"Поки що фракція БПП щодо цієї поправки не приймала рішення», – зазначив він.

За словами Барни, перед тим, як ухвалювати певне рішення, необхідно зробити глибокий аналіз законопроекту, вивчити всі можливі наслідки.

Водночас, Барна назвав «депутатським тероризмом» внесення до законопроекту  про реінтеграцію Донбасу понад 2000 поправок.

«Це свідоме завалювання законопроекту. Це типовий приклад деструктивної діяльності парламенту. Вони хочуть перевиборів. Блокування трибуни їм не вдається, тоді вони вносять нескінченну кількість правок до законопроекту. Тут потрібно вносити зміни до регламенту», – наголосив депутат.

Читайте також: Реінтеграція Донбасу: Пашинський хоче "прописати" у законі дату окупації

Як повідомили раніше ЗМІ, народний депутат від БПП Іван Вінник виступив з ініціативою внесення поправки до законопроекту про реінтеграцію Донбасу щодо розриву дипломатичних відносин з РФ. Водночас голова профільного комітету Сергій Пашинський зауважив, що час для реєстрації поправок до законопроекту вже завершено.

Як повідомлялося, 4 жовтня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

6 жовтня парламент проголосував за нього в першому читанні, виключивши, зокрема, частину першу статті 7, в якій згадувались Мінські угоди, за наполяганням опозиційних фракцій.

Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

У проекті закону Президент пропонує схвалити, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу ЗСУ.

Крім того, планується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

6 листопада комітет ВР з питань нацбезпеки і оборони переніс розгляд поправок до законопроекту №7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» на 8 листопада через відсутність кворуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-