Реінтеграція Донбасу: Пашинський хоче

Реінтеграція Донбасу: Пашинський хоче "прописати" у законі дату окупації

Укрінформ
Голова комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський доручив підготувати звернення до МЗС і Мін'юсту щодо доцільності встановлення дат окупації у проекті закону про реінтеграцію Донбасу.

Про це він сказав під час засідання комітету у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Доручаю терміново оформити звернення від нашого комітету на Міністерство закордонних справ, на Міністерство юстиції, розробникам закону (Адміністрації Президента), дати їх бачення з точки зору наших міжнародних правових зобов'язань, наших перспектив у міжнародних судах, про встановлення дат. Це дуже серйозна справа. Я ідеологічно за це, але треба отримати висновки фахівців, які з цим будуть працювати на міжнародних переговорах, у міжнародних судах, у Раді Безпеки ООН", - зазначив Пашинський.

Як повідомлялось, 4 жовтня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

6 жовтня парламент проголосував за нього, виключивши, зокрема частину першу статті 7, в якій згадувались Мінські угоди, за наполяганням опозиційних фракцій.

Читайте також: Комітет ВР переніс розгляд законопроекту про реінтеграцію Донбасу

Відповідно до тексту законопроекту тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

У проекті закону Президент пропонує схвалити, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу ЗСУ.

Крім того, планується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-