НАТО непокоять спроби Угорщини блокувати заходи України з Альянсом

НАТО непокоять спроби Угорщини блокувати заходи України з Альянсом

Укрінформ
У штаб-квартирі НАТО стурбовані спробами Угорщини заблокувати євроатлантичну інтеграцію України через мовне питання.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе за результатами візиту до штаб-квартири НАТО у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Ми бачимо серйозну стурбованість у рамках НАТО тим, що один із членів Альянсу, по суті, блокує ефективний розвиток подальших запланованих заходів між Україною і НАТО. Це, звичайно, сприймається дуже негативно і на рівні штаб-квартири – Міжнародного секретаріату НАТО. Це сприймається як неприйнятна поведінка», - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем’єр-міністр додала, що у штаб-квартирі Альянсу зацікавлені, щоб ця конфліктна ситуація була вирішена лише на рівні двосторонньому діалогу між державами.

Як вона наголосила, спроби України провести діалог з Угорщиною у цьому питанні поки що не приносять результатів, адже угорська сторона не готова до такої співпраці.

Читайте також: Мовне питання: ультиматум Угорщини є неприйнятним – Климпуш-Цинцадзе

«Ми бачимо, що наших ініціатив недостатньо, тому розраховуємо на те, що наші партнери будуть розмовляти з Угорщиною з точки зору об’єктивних аргументів», - зауважила віце-прем’єр.

Говорячи про інші питанні, які обговорювалися з керівництвом Альянсу, Климпуш-Цинцадзе відзначила й трагічний досвід, якого набула Україна у протистоянні російській агресії і який нині цікавий для союзників по НАТО.

«Очевидно, що йшлося про результати виконання Україною річної національної програми співробітництва з НАТО у 2017 році та наше бачення пріоритетів наступної річної програми», - розповіла віце-прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, через необгрунтовану критику мовної статті українського закону про освіту Угорщина заявила про намір блокувати європейську і навіть євроатлантичну інтеграцію України. Зокрема, НАТО не включив у свій порядок денний засідання Комісії Україна-НАТО, яке ініціювалося на 6 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-